Question: Wat kost een Kinkhoestvaccinatie?

De prik is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Als je vóór 16 december 2019 een kinkhoestvaccinatie wil halen, neem dan contact op met je huisarts of de GGD. De vaccinatie is dan niet gratis. De kosten zijn afhankelijk van je huisarts of GGD en liggen tussen de €35 en €75.

Wat kost een rabies vaccinatie?

Kosten vaccinatiesKosten vaccinaties per stukAantalPrijs 2021 per stukHepatitis A en B combivaccinatie kinderen2€64,50Japanse Encefalitis vaccinatie2€146,80Meningitis vaccinatie (Nimenrix, MenACW135Y)1€74,50Rabies vaccinatie2€83,5015 more rows

Wat kost vaccinatieboekje?

ConsultkostenConsult volwassene€ 22,50Uitgebreid consult > 8 weken op reis€ 35Consult recept malariaprofylaxe€ 13,50Vaccinatieboekje indien nodig bij consult€ 4,75Vaccinatieboekje losse verkoop op locatie€ 102 more rows•1 Sep 2021

Wat kost puppy inenten?

De eerste vaccinatie kost €29,50 euro inclusief de kosten voor het consult. Wilt u uw hond in hetzelfde consult extra vaccineren tegen andere ziektes, dan kost dat €20,00 euro per elke extra vaccinatie.

Wat kost inenting voor de hond?

Het kosten van het inenten van een hond varieert van 45 tot 75 euro. Voor katten liggen deze kosten iets lager, namelijk ongeveer 50 euro. Om je huisdier te laten inenten, dien je wel langs de huisarts te gaan. Naast de inentingskosten, betaal je dus ook voor het consult.

Hoe vaak meningokokken vaccinatie?

Als je 14 wordt, krijg je een vaccinatie tegen meningokokkenziekte aangeboden. De prik die je krijgt, werkt tegen een aantal meningokokbacteriën: A, C, W en Y. Door de vaccinatie ben je 10 jaar beschermd. Het vaccin dat je krijgt, wordt wereldwijd al veel jaren gebruikt.

Wat kost inenting ziekte van Weil?

VaccinatiesVaccinatie hondCocktailentingNobivac DHP/L4€23,05Ziekte van WeilNobivac L4€20,55Besmettelijke hondenhoestNobivac KC€28,45

Hoeveel mensen krijgen hersenvliesontsteking?

Sinds de invoering van de meningokokken C-vaccinatie in 2002 is het aantal ziektegevallen door dit type sterk afgenomen. Van bijna 300 in 2001 naar minder dan 10 per jaar. Het aantal ziektegevallen daalde, zowel in gevaccineerde als niet- gevaccineerde leeftijdsgroepen. Dit komt door minder verspreiding.

Hoe groot is de kans dat je meningokokken krijgt?

Die kans is op dit moment heel klein (minder dan 1 op de miljoen mensen). Ook is de kans op ziekte en verspreiden van de bacterie niet voor alle leeftijdsgroepen gelijk. Onder kinderen in de basisschoolleeftijd worden nauwelijks ziektegevallen vastgesteld. Wat kost een Kinkhoestvaccinatie?

De 22-wekenprik is de nieuwe naam voor de kinkhoestvaccinatie. Ben je zwanger, dan mag je je vanaf de 22e week van je zwangerschap laten inenten. Dit kost je niks, de vaccinatie is gratis.

Met de 22-wekenprik bescherm je je pasgeboren baby tegen kinkhoest.

Kosten vaccinaties

De 100-dagenhoest: geen kinderachtige ziekte Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte, waarvan je heftig gaat hoesten. Deze hoestbuien houden heel lang aan. Drie tot vier maanden is geen uitzondering. Daarom noemen we kinkhoest ook wel de 100-dagenhoest. Zij kunnen door al dat hoesten zuurstoftekort of zelfs hersenbloedingen krijgen.

Praat mee: Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen moet gratis worden aangeboden

En in het ergste geval overlijden. Volgens de komen er in Nederland elk jaar ongeveer 170 kinderen onder de 2 jaar in het ziekenhuis en overlijdt er 1 baby aan kinkhoest. Maar we worden toch al ingeënd tegen kinkhoest?

Wat kost een Kinkhoestvaccinatie?

Dit betekent dus dat ze twee maanden lang onbeschermd waren. Uitgerekend in de meest kwetsbare periode. Dankzij de Wat kost een Kinkhoestvaccinatie? is je baby nu direct na de geboorte beschermd.

Wat kost een Kinkhoestvaccinatie?

Hoe eerder je je vanaf de 22e week vaccineert, hoe beter. Maar ook als je al langer zwanger bent, heeft het zeker zin om de 22-wekenprik te halen. Je beschermt daarmee niet alleen je kind, maar ook jezelf tegen kinkhoest.

Kijk waar je een afspraak kunt maken voor de gratis 22-wekenprik. Of op welke manieren je slim kan besparen.

Contact us

Find us at the office

Panic- Copelan street no. 75, 47565 El Aaiún, Western Sahara

Give us a ring

Julionna Slaski
+31 799 837 887
Mon - Fri, 7:00-21:00

Reach out